Waarvoor kan je bij mij terecht?

Dit is mijn aanbod!

 • Consult – intake (60-75 minuten) of vervolgconsult om voortgang te bespreken (30 of 45 minuten)

 • Energetisch bloedonderzoek – bestaande uit een anamnese en een bloedtest waarmee evt tekorten/disbalans in vitamines, mineralen en intoleranties inzichtelijk wordt gemaakt, analyse en advies.

 • Hormonen – Basis en Plus
 • Allergo screen plus – onderzoek allergieën

 • Op aanvraag – overige onderzoeken zoals bijvoorbeeld een onderzoek naar jouw darmgezondheid, voedselintoleranties of schildklierwaarden

 • Analyse en advies – n.a.v. diverse onderzoeken

Plan een afspraak of wil je meer informatie?

Ik help je graag verder!

  Door dit aan te vinken, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Anamnese + energetische bloedtest + analyse en advies

  We starten met een intake. Om deze intake zo efficiënt en goed mogelijk voor te bereiden zal ik je vragen om vooraf een vragenlijst in te vullen en mij deze voorafgaand aan de afspraak toe te sturen. We zullen tijdens de intake (van ongeveer 30 minuten) vooral op de bijzonderheden ingaan.

  Hierna neem ik een bloedtest bij je af. Geen zorgen, hiervoor neem ik alleen wat bloeddruppels af via jouw vingertop. Dit wordt naar het laboratorium gestuurd en na 2 of 3 weken volgt een algehele analyse. De energetische bloedtest is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt vervolgens onderzocht. Bij dit onderzoek wordt dan met zowel een reguliere als complementaire bril gekeken naar het bloed. Deze testmethode geeft een uitslag waarbij de bloedwaarden van rode en witte bloedcellen, maar ook trombocyten (hematologisch bloedonderzoek) worden weergegeven. Daarnaast geeft de test inzicht in optimale waardes wat betreft vitaminen en mineralen en eventuele tekorten.

  Zodra de analyse en het advies gereed zijn, bespreken we de uitslag op mijn praktijk (dit mag eventueel ook telefonisch). Voor meer informatie over de analyse en het advies, zie ook het kopje ‘ analyse en advies’ op de site.

  Vergoeding zorgverzekeraar
  De kosten voor de gehele check bedragen EUR 279,-. Dit is inclusief intake, de bloedtest zelf, de analyse van de resultaten en persoonlijke terugkoppeling/bespreking van het advies. De bloedtest zelf wordt niet vergoedt door de zorgverzekeraar. De twee consulten (intake en bespreking) mogelijk wel. Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. Dit betekent dat zorgverzekeraars gedeeltelijk (en soms geheel) de natuurgeneeskundige/orthomoleculaire consulten vergoeden. Per verzekeraar variëren de hoogte van de bedragen en maximale vergoeding per jaar. Om in aanmerking te komen voor vergoeding, dien je in ieder geval aanvullend verzekerd te zijn. Ook is het zo dat per verzekeraar de hoogte van de bedragen en de vergoeding per jaar varieert. Het is dus belangrijk om goed na te gaan in de voorwaarden van jouw polis of de consulten in aanmerking komen voor vergoeding.

  Disclaimer De waarden in deze test kunnen niet 1 op 1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest en vervangen dus niet de reguliere diagnostiek. Complementaire zorg is altijd een aanvulling op de reguliere zorg.

  Anamnese bloedtest vingerprik

  Welke verstoringen van het lichaam kunnen er o.a. worden aangetoond met deze test?

  • Vrije radicaal belasting
  • Leverbelasting
  • Darmverstoring
  • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)
  • Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)
  • pH balans (zuurtegraad van je lichaam)
  • B12-status (word je b12 wel echt opgenomen in de cel?)
  • Vitaminenpanel (denk aan vitamine D tekort, vit C, A, B1, etc.)
  • Mineralenpanel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort, etc.)
  • Spoorelementenpanel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.)
  • Toxische belasting (te veel afvalstoffen in je lichaam)
  • Virale belasting (restjes van een doorgemaakt virus wat nog zorgt voor vermoeidheid bijv.)
  • Bacteriële belasting
  • Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)
  • Verschillende (voedsel)intoleranties

  Tevens worden andere reguliere waardes gemeten en geanalyseerd zoals

  • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
  • Rode bloedcellen (erytrocyten)
  • Witte bloedcellen (leukocyten)
  • Hemoglobine (Hb, ijzer) en Hematocriet (Ht)
  • Mean Corpuscular Volume (MCV) en Concentration (MCHC)

  Overige onderzoeken voor specifieke klachten

  Allergieën testen met allergo-screen

  Voedselintoleranties

  Wanneer doe je dit onderzoek?

  Als je last hebt van allergische reacties, maar niet weet wat de oorzaak is. Allergische reacties kunnen uiteenlopen van verkoudheid tot eczeem/uitslag of darmklachten.

  Allergische reacties worden veroorzaakt door een overreactie van het immuunsysteem tegen onschuldige stoffen. Dit zijn vaak natuurlijk voorkomende bestanddelen/voedingsmiddelen uit onze omgeving. Deze onderzoeken geven inzicht in de meest voorkomende intoleranties of er kan gericht op specifieke voedingsmiddelen getest worden.

  Hiernaast kan je een analyse en advies afnemen om de uitslag in begrijpelijke taal te ontvangen en daarbij ontvang je tevens een behandeladvies (waar nodig). Je kunt hierbij denken aan aanpassingen in je leefstijl, waaronder voeding, beweging, slaap, stress en suppletie.

  Hormonen gezondheidscheck

  Hormonen: Basis/Plus

  Wanneer doe je dit onderzoek?

  Als je het idee hebt dat je hormonen uit balans zijn en dit tot klachten leidt. Het onderzoek kan je thuis afnemen en komt van Medivere. We kijken naar de volgende parameters:

  • een laboratorium analyse van de steroïde hormonen DHEA, oestradiol, progesteron en testosteron in het speeksel (Basis)
  • een laboratorium analyse van de steroïde hormonen cortisol, DHEA, oestradiol, oestriol, progesteron en testosteron in het speeksel (Plus)

  Hiernaast kan je een analyse en advies afnemen om de uitslag in begrijpelijke taal te ontvangen en daarbij ontvang je tevens een behandeladvies (waar nodig). Je kunt hierbij denken aan aanpassingen in je leefstijl, waaronder voeding, beweging, slaap, stress en suppletie.

  Darmen gezondheidscheck

  Darmen: Gezondheidscheck

  Wanneer doe je dit onderzoek?

  Als je onverklaarbare darm gerelateerde klachten hebt en/of je je voedingsgewoonten zou willen beoordelen. De gezondheidscheck Darm bepaalt de status van de darmflora. Daarnaast beoordeelt de check het spijsverteringsvermogen, de spijsverteringscapaciteit, de conditie en functie van het darmslijmvlies en de beoordeling van het darmgeassocieerde immuunsysteem. Het onderzoek kan je thuis afnemen en komt van Medivere.

  Hiernaast kan je een analyse en advies afnemen om de uitslag in begrijpelijke taal te ontvangen en daarbij ontvang je tevens een behandeladvies (waar nodig). Je kunt hierbij denken aan aanpassingen in je leefstijl, waaronder voeding, beweging, slaap, stress en suppletie.

  De mens in de orthomoleculaire therapie

  Analyse & advies

  Zodra ik het rapport retour heb ontvangen vanuit het laboratorium (ik werk voor de Allergo Screen plus, de darm- en hormonenonderzoeken samen met Medivere) volgt een uitgebreide analyse zodat de uitkomsten ook voor jou helder en goed te begrijpen zijn. Je krijgt dus een rapport met daarin alle gemeten waarden, maar ook de uitleg en koppeling naar evt. klachten waar we tijdens de anamnese over gesproken hebben.

  Hierna ga ik aan de slag voor je met het advies. Dit advies bestaat uit een persoonlijke uitwerking voor jou. Hierin staan niet alleen de resultaten, maar ook de uitleg die hierbij hoort. Zo krijgen we inzicht in jouw gezondheid (ten aanzien van de gemeten waardes). Waar nodig ontvang je ook tips en adviezen met betrekking tot jouw leefstijl (m.b.t. bijvoorbeeld voeding, stress, slaap en beweging) en mogelijk ontvang je ook suppletie advies. Het streven is om zoveel mogelijk nutriënten uit je voeding te halen. Dat heeft altijd de voorkeur, maar helaas is dat door ons voedingspatroon en de wijze waarop wij bijvoorbeeld onze groenten en fruit verbouwen niet goed mogelijk. In die gevallen kan suppletie een uitkomst bieden.

  Dit zeggen mijn klanten

  Wouter

  Had weinig energie gedurende de dag en voelde zich niet altijd fit.

  Ik merkte aan mijzelf dat ik vaak moe was en weinig energie had. Al in het begin van de week was ik ’ s avonds na werk kapot. Door een aantal concrete voedingsadviezen en aanpassingen begon ik mij langzaam maar zeker fitter te voelen. Ook heb ik een EMB test laten doen waaruit bleek welke tekorten ik had. Door gericht suppletie in te zetten voel ik mij nu jonger dan ooit ;)

  Annet

  Had last van hooikoortsklachten en werkte samen met Michelle aan het verbeteren van haar immuunsysteem.

  In de periode van maart tot en met september had ik altijd veel last van hooikoortsklachten. Ik leerde dat dit wordt veroorzaakt door een overactief immuunsysteem. Door concrete adviezen om aan mijn immuunsysteem te worden en de histamine aanmaak te verminderen werden mijn klachten aanzienlijk minder.