Artikelen over gezondheid
Blog
Je lymfesysteem ondersteunen om beter te ontgiften!
Al maanden heb ik last van vochtwallen onder mijn ogen die komen en gaan (dat laatste betekent dat het geen vetwallen, maar vochtwallen zijn). Niet fijn, want ik zie er daardoor vaak vermoeid uit. Ook heb ik wat last van een nare benauwdheid die telkens weer terugkomt. Uit mijn meest recente eigen EMB bloedtest is gebleken dat ik een lymfeblokkade in mijn darm heb. Dit zou goed de oorzaak van bovenstaande klachten kunnen zijn. Mijn lichaam is blijkbaar niet optimaal in staat goed te ontgiften. Maar wat kan je daar dan aan doen?
Vitamine D bijslikken, waarom eigenlijk?
Veel cliënten die in mijn praktijk komen, slikken vitamine D3 bij. Als ik vraag waarom, wordt vaak als eerste aangegeven: sterke botten. En dat is zeker waar! Maar vitamine D is voor zoveel meer belangrijk! Wat is de juiste hoeveelheid vitamine D? Hoe zorg je voor voldoende vitamine D? En waar draagt het allemaal aan bij?
Beter leren dealen met stress?
Terwijl ik dit blog schrijf voel ik mij ontspannen en ontladen na een fijne vakantie die volgde na een periode van hard werken. Bart (mijn man) en ik hebben deze vakantie bewust geprobeerd flink af te schakelen. Sauna, zon, zee, strand, een lesje yoga, lekker eten, voldoende slapen.. Vakantie is vaak de ultieme manier om te ontspannen. Maar hoe kan je stress nog meer verminderen? Niet alleen tijdens de vakantie, maar eigenlijk het hele jaar door. En waarom is dit zo belangrijk?
Laat voeding je medicijn zijn… gezonde voeding stap voor stap!
"Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”, zei Hippocrates 2300 jaar geleden al. Een stelling die nog steeds ontzettend actueel is en volgens mij altijd zal blijven. Het is dus belangrijk na te denken over wat je eet. Maar waar begin je dan? Om je op weg te helpen deel ik graag een aantal orthomoleculaire voedingstips die je zelf kunt toepassen.
Recept kokos-bruine rijstnoodles soep
Inspiratie nodig om een lekkere snelle maaltijd op tafel te zetten? Waarbij je toch kiest voor volwaardige voeding? Vandaag een makkelijke, snelle en lekkere pittige kokossoep met glutenvrije rijstnoodles. De pittige smaak in dit gerecht is te danken aan de rode peper. Maar natuurlijk kan je het zo pittig maken als je zelf wilt ;)
Antioxidanten en vrije radicalen
Wat zijn antioxidanten eigenlijk? Om dat weten moeten we eerst weten wat oxidatie en wat er gebeurt als er oxidatie optreedt. Oxidatie is een chemisch proces dat zich afspeelt in je lichaam. Oxideren betekent met zuurstof verbinden. Bijvoorbeeld door vervuiling, chemische stoffen of ongezonde voeding. Het is dus een reactie met zuurstof waarbij vrije radicalen ontstaan in je lichaam. Nog zo’n term waar je veel over hoort. Zie jij door de bomen het bos nog? :)
Wist je dat de anticonceptiepil deze bijwerkingen kan hebben?
De pil. Veel vrouwen gebruiken de pil en dan vaak jaren achter elkaar. Vraag jij je wel eens af of de pil bijwerkingen heeft en welke dit dan precies zijn? Vrouwen gebruiken de pil om het risico op een ongeplande zwangerschap te minimaliseren. Maar soms wordt de pil ook ingezet om klachten zoals acne, zware menstruaties, onregelmatige menstruaties of PMS te verminderen. In dit blog lees je meer over mogelijke bijwerkingen en over mogelijke alternatieven voor de pil.
Een lekkende darm…?
Een lekkende darm, oftewel een leaky gut. Eigenlijk een bijzondere term, want het is echt niet zo dat je darm lekt bij deze aandoening. Maar wat is het dan wel? Een hypermeabele darm is eigenlijk een betere naam en dit betekent dat de darmwand meer doorlaatbaar is dan het zou moeten zijn. Bij gezonde darmen is sprake van een beperkte doorlaatbaarheid. Dit stelt het lichaam goed in staat om de nuttige stoffen op te nemen. Bij een lekkende darm is de functie van de darmwand verstoord en nemen we voedingsstoffen niet langer goed/voldoende op.
Intermittent fasting
Intermittent fasting is de laatste jaren bij veel mensen bekend geworden vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Het kan niet alleen leiden tot afvallen, maar ook het verkrijgen van een stabiele bloedsuikerspiegel. En daarmee bijvoorbeeld goed in te zetten bij diabetes type-2 of insulineresistentie. Maar intermittent fasting is geen dieet. Het is een eetpatroon waarbij je korte periode van eten afwisselt met langere periodes van vasten (niet eten). Het gaat dus vooral over wanneer je eet en niet zozeer over wat je zou moeten eten.
Recept lente in je bowl met avocado en pittige limoendressing
Als je darmen gluten niet goed kunnen verdragen, dan krijgen ze het lastig. Dit merk je vaak al snel of na enkele uren na het eten van gluten. Maar wat kook je dan als je gluten wilt mijden? In het begin kan dit best even zoeken zijn. Hierbij dus een glutenvrij recept speciaal voor jou! Dit recept is overigens ook erg lekker als je niet glutenvrij eet ;)
EMB bloedtest voor inzicht bij onbegrepen klachten
Bloed geeft veel informatie over onze gezondheid waarmee het een mooi startpunt voor inzicht is! Loop je ook met onbegrepen klachten en wil je wel eens weten hoe het met jouw gezondheid staat? Met een EMB bloedtest krijg je inzicht in o.a. de opname van vitamines en mineralen, blokkades, tekorten, verstoringen en voedselintoleranties. In dit blog leg ik je uit wat deze test inhoudt en hoe de behandelwijze verloopt.
Wat zijn gezonde vetten?
Vetzuren, omega-3, omega-6, verzadigd en onverzadigd. Je hoort er wel eens wat over. Maar hoe zit het eigenlijk precies? Wat is nu gezond en wat niet? In dit blog vertel ik er meer over zodat je weet wat je binnenkrijgt!
Advisering & verkoop van supplementen o.a.
Supplementen die de therapie ondersteunen



