Inzicht in gezondheid

EMB Bloedtest

Spijsverteringsproblemen, onverklaarbare vermoeidheid, ontstekingen (bijvoorbeeld in je huid), onvruchtbaarheid, hormoon-gerelateerde klachten, overgewicht en pijnklachten. Dit zijn nog maar een aantal van de klachten die we in de orthomoleculaire praktijk regelmatig treffen. Maar waar begin je dan met het aanpakken van deze gezondheidsproblemen?

Bloed geeft veel informatie over onze gezondheid waarmee het een mooi startpunt voor inzicht is! Loop je ook met onbegrepen klachten en wil je wel eens weten hoe het met jouw gezondheid staat? Met een EMB bloedtest krijg je inzicht in o.a. de opname van vitamines en mineralen, blokkades, tekorten, verstoringen en voedselintoleranties. In dit blog leg ik je uit wat deze test inhoudt en hoe de behandelwijze verloopt.

Meten is weten

Ons bloed is het transportsysteem van ons lichaam. Bloed vervult een essentiële rol door het vervoeren van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen naar de juiste organen en cellen. Daarnaast is het onze interne temperatuurregelaar en het middelpunt van ons afweersysteem.

De kwaliteit van het bloed kan dus je hele systeem beïnvloeden en juist daarom ook veel inzichten geven. 

Met deze bloedtest krijg je inzicht in een aantal reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Maar de test kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen. Zoals onder andere:

  • Vitaminen- en mineralentekorten
  • Darm- en leververstoring
  • Vrije radicalen en toxiciteit
  • Virale en bacteriële belasting
  • Pancreasinsufficiëntie
  • Hormoonbalans

Voorbeeld van een deel van de EMB bloedtest

Voorbeeld EMB test

Hoe gaat een bloedtest in de praktijk?

Tijdens een afspraak in mijn praktijk starten we met een korte intake. Dit doen we aan de hand van een vragenlijst die ik je vooraf heb toegestuurd. Met behulp van een vingerprik nemen we bloed af dat we vervolgens toesturen aan het laboratorium. Na ongeveer 2 a 3 weken ontvang ik de resultaten terug en stel ik aan de hand van deze resultaten een analyse en persoonlijk advies op. Dit advies kan bestaan uit leefstijl en voedingsadvies, maar mogelijk ook gerichte suppletie die we tijdelijk inzetten om bijvoorbeeld een verstoring te verhelpen. Kortom, een mooie manier en nog mooier startpunt om effectief te werken aan je gezondheid! Zodra de analyse en het advies gereed zijn stuur ik je dit per mail toe en spreken we (telefonisch of fysiek) af om de resultaten met elkaar te bespreken.

Hooikoorts seizoen en orthomoleculaire therapie

Wil je weten waarop exact wordt getest, kijk dan eens op de volgende pagina voor meer informatie: EMB bloedtest

Meer info of een bloedtest plannen? In de maand mei kan ik helaas geen nieuwe klanten meer aannemen voor de EMB bloedtest, maar vanaf begin juni ben je weer van harte welkom! Overige afspraken kunnen uiteraard wel gepland worden. Bel gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak!

Waarom kiezen voor Orthomoleculaire Therapie?

Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van jouw lichaam, door te zorgen voor optimale beschikbaarheid van voedingsstoffen en nutriënten die voor de herstelprocessen nodig zijn en om ook op langere termijn goed te kunnen functioneren.

  • Voel je je al een tijdje niet fit en wil je weten waar dit door komt en wat je hieraan kunt doen?
  • Kamp jij met vage klachten zoals moeheid, migraine, onverklaarbaar aankomen of andere klachten?

  • Zijn je hormonen niet in balans en veroorzaakt dit klachten?

Advisering & verkoop van supplementen o.a.

Supplementen die de therapie ondersteunen