Gezonde voeding

Makkelijke kokos-bruine rijstnoodles soep

Een stralende zon en de planten volop in bloei.. voor veel van ons een fijn vooruitzicht. Maar voor degenen met hooikoorts het seizoen van snotteren en tranende ogen.

Hooikoorts seizoen en orthomoleculaire therapie

Recept pittige kokos-bruine rijstnoodles soep

Vandaag een makkelijke, snelle en lekkere pittige kokossoep met glutenvrije rijstnoodles. De pittige smaak in dit gerecht is te danken aan de rode peper. Pepers, ook wel Spaanse pepers of chilipepers genoemd, zijn familie van de paprika. Het zijn pikante smaakmakers, die niet alleen scherp smaken, maar ook zorgen voor een lekker aroma. De scherpte komt door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaadjes maar ook in het vruchtvlees zit. Hoe kleiner de peper, des te scherper. Hoe rijper de peper, des te milder de smaak.

Ingrediënten (2 pp)

  • 2 uien
  • 1 knoflookteen
  • 0,5 rode peper
  • 1 tl gemberrasp
  • 1 brocolli
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram kikkererwten
  • 0,5 limoen
  • 125 gram (bruine) rijstnoodles
  • 400 ml (zelfgetrokken) bouillon

Bereidingswijze

  1. Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Halveer de rode peper en snijd het vruchtvlees heel fijn (houd je niet van pit, verwijder dan eerst de zaadjes). Schil en rasp de gember.
  2. Verhit olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember 2 minuten op een middelhoog vuur. Was de broccoli, snijd in roosjes en de stronk in stukken en voeg toe aan de pan.
  3. Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en kook circa 10 minuten. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en verwarm mee.
  4. Was de limoen en rasp de schil. Pers het sap uit. Breng de kokossoep op smaak met de limoenrasp en het sap.
  5. Breng een andere pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles circa 4 minuten. Giet daarna het water af. Verdeel de noodles over diepe borden en schep de kokos-bouillon met groenten erover.

Tip: Je kunt de kikkererwten ook krokant bakken met specerijen en later over de soep strooien.

Voedingswaarden: energie (kcal) 583 kcal/ vet 28 g, waarvan verzadigd 18 g/ koolhydraten 60 g, waarvan suikers 6 g/ vezels 12 g/ eiwitten 16 g/ zout 0.3 g

Ekomenu

Met veel plezier werk ik samen met Ekomenu. Bijgaand recept is op de site van Ekomenu te vinden. Mocht je ook benieuwd zijn naar Ekomenu, het is ook mogelijk om maaltijdboxen te bestellen. Alle ingrediënten in 1 keer bij jou thuis, receptje volgen en klaar! Het mooie aan Ekomenu is dat je ook evt allergieën/intoleranties of andere wensen kenbaar kunt maken. Zo hoef je niet na te denken over wat je bijvoorbeeld kunt eten als je gluten- of lactose-intolerant bent of koolhydraatbewust wilt eten. Middels deze link ontvang je 25% op je bestelling:

https://www.ekomenu.nl

Waarom kiezen voor Orthomoleculaire Therapie?

Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van jouw lichaam, door te zorgen voor optimale beschikbaarheid van voedingsstoffen en nutriënten die voor de herstelprocessen nodig zijn en om ook op langere termijn goed te kunnen functioneren.

  • Voel je je al een tijdje niet fit en wil je weten waar dit door komt en wat je hieraan kunt doen?
  • Kamp jij met vage klachten zoals moeheid, migraine, onverklaarbaar aankomen of andere klachten?

  • Zijn je hormonen niet in balans en veroorzaakt dit klachten?

Advisering & verkoop van supplementen o.a.

Supplementen die de therapie ondersteunen