Zuur-base verhouding

Recept zoete aardappel-kokossoep met linzen en cashewnoten

Basische voeding, misschien heb je er wel eens van gehoord.
Het is belangrijk om in je voeding een juiste zuur-base balans aan te houden. Dit zorgt voor de juiste PH waarde van je bloed en is belangrijk voor het ontgiften van je lichaam, maar ook voor het behoud van een goede darmflora. En laat voeding hier nu net heel veel invloed op hebben. Verzurende voeding heeft hierbij trouwens niets te maken met de smaak van voeding. Een te verzurend voedingspatroon kan wel negatief effect op je gezondheid hebben. Het lichaam is dan niet meer in staat om reststoffen goed af te voeren en dit kan je op verschillende manieren merken.

Zoete-aardappel-kokossoep

Zoete aardappel

De zoete aardappel is het meest gegeten gewas in de wereld en daarmee ook een van de oudste soorten groente. Ook al doet de naam anders vermoeden, de zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de klassieke aardappel, het is namelijk een knolgewas! Vergeleken met de klassieke aardappel, bevat de zoete aardappel meer vezels en een lagere glycemische index. Hierdoor stijgt je bloedsuiker minder snel.
Zoete aardappel behoort daarnaast tot de zeer basische voedingsmiddelen. Tijd voor een receptje dus..

Ingrediënten (liefst biologisch)

400 g Zoete aardappel
200 g Wortel
1 st Ui
1 st Knoflookteen
1 tl Gember, rasp
200 ml Kokosmelk
0.5 st Groentebouillontablet (GV)
400 g Linzen
25 g Cashewnoten

Allergie informatie: noten, peulvruchten, mais

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en wortel en snijd klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Schil en rasp de gember.
  2. Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten. Bak de zoete aardappel en wortel mee, blus af met kokosmelk en water en breng aan de kook. Voeg het bouillontablet toe. Temper het vuur en kook de zoete aardappel en wortel in 15 minuten gaar. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en voeg desgewenst nog wat water toe. Proef en breng verder op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  3. Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan. Voeg de helft toe aan de soep en verwarm mee.
  4. Heb je een glutenallergie? Spoel de cashewnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Hak de cashewnoten grof. Verwarm een droge bakpan en rooster de cashewnoten totdat ze lichtbruin zijn.
  5. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de rest van de linzen en de geroosterde cashewnoten.

Tip: Lekker met een beetje peterselie, koriander of sambal.

Voedingswaarden: energie (kcal) 670 kcal/ vet 31 g, waarvan verzadigd 18 g/ koolhydraten 74 g, waarvan suikers 20 g/ vezels 15 g/ eiwitten 16 g/ zout 1.8 g

Ekomenu

Met veel plezier werk ik samen met Ekomenu. Bijgaand recept is op de site van Ekomenu te vinden. Mocht je ook benieuwd zijn naar Ekomenu, het is ook mogelijk om maaltijdboxen te bestellen. Alle ingrediënten in 1 keer bij jou thuis, receptje volgen en klaar! Het mooie aan Ekomenu is dat je ook evt allergieën/intoleranties of andere wensen kenbaar kunt maken. Zo hoef je niet te veel na te denken over wat je bijvoorbeeld kunt eten als je lactose-intolerant bent of koolhydraatbewust wilt eten. Middels deze link ontvang je 25% korting op je bestelling:

Link naar Ekomenu met kortingscode

Waarom kiezen voor Orthomoleculaire Therapie?

Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op het herstellen en stimuleren van de eigen geneeskracht van jouw lichaam, door te zorgen voor optimale beschikbaarheid van voedingsstoffen en nutriënten die voor de herstelprocessen nodig zijn en om ook op langere termijn goed te kunnen functioneren.

  • Voel je je al een tijdje niet fit en wil je weten waar dit door komt en wat je hieraan kunt doen?
  • Kamp jij met vage klachten zoals moeheid, migraine, onverklaarbaar aankomen of andere klachten?

  • Zijn je hormonen niet in balans en veroorzaakt dit klachten?

Advisering & verkoop van supplementen o.a.

Supplementen die de therapie ondersteunen